• Vivendelstien
  • Vivendelstien
  • Vivendelstien
  • Vivendelstien
  • Vivendelstien
  • Vivendelstien
  • Vivendelstien
  • Vivendelstien
  • Vivendelstien
  • Vivendelstien

Vivendelstien

Kontekst

I hagen til en æverdig, gammel villa ønsket grunneier å skille ut en tomt. Den nye boligen skulle være tilpasset eksisterende bolig og være en nøktern tilføyelse til nabolaget. Husgalleriet fikk oppdraget med å dele av tomt og oppføre boligen. I samarbeid med sivilarkitekt Tommie Wilhelmsen ble det utviklet en arealeffektiv bolig over tre plan. Boligen har fått mye oppmerksomhet og er vist i flere interiørmagasin.

 

Utforming

Boligen strekker seg over tre plan, inkludert kjeller. I hovedetasjen har man hovedinngang, bi-inngang/vaskerom, hovedsoverom med walk-in, hovedbad, kjøkken og spisestue. En stor skyvedør åpner opp tilgangen til terrassen fra kjøkkenet. I øverste etasje ligger to soverom, bad og en stor stue med gasspeis og overlys. Underetasjen inneholder kjellerstue med kino, soverom og bad.

 

Materialer og farger

Eneboligen er oppført i trekontruksjon. og kledd med smale kledningsbord. Boligen har et nøkternt fargeskjema med hvite flater, Teka hvitkalket askeparkett i øverste etasje og malt betonggulv i hoved- og underetasje. Badene har fliser i travertinstein på gulv og vegger.

 

Arkitekt: Tommie Wilhelmsen

Byggeår: 2006

Foto: Husgalleriet AS